Weboldalépítés tartalomkezelő rendszerrel

Minden komolyabb honlapkészítő cégnek van saját tartalomkezelő rendszere, amelynek segítségével ügyfeleik maguk tölthetik fel és szerkeszthetik honlap oldalaikat, új menüpontokat vehetnek fel. Ezeknek a saját fejlesztésű rendszereknek megvan az az előnyük, hogy a partnerek igényei szerint egyedileg olyan alkalmazásokat, opciókat fejlesztenek bele, amilyen az ügyfél speciális igényeit is teljesen kielégíti.

Vannak a piacon olyan nyílt forráskódú (szabadon letölthető, átírható) tartalomkezelő rendszerek is, amik nagyon sokat tudnak és rengeteg plugin (kiegészítő alkalmazás) van hozzájuk. Ilyen rendszer a WordPress, a Joomla!, vagy a Drupal. Ezek segítségével – sok-sok gyakorlás után – szinte bárki készíthet honlapot magának (programozó és grafikus bevonása nélkül).

Bár rendkívül vonzónak tűnik ez a lehetőség, azért árnyaltabb ennél a kép. Egyetlen – de nem apró – problémájuk, hogy ha bármi egyedi igénye támad a kedves ügyfélnek (amihez nincs megfelelő plugin), akkor a bonyolult forráskódba nem túl egyszerű belenyúlni…

És akkor vagy lemond az ügyfél az álmai egy részéről, vagy kezdhetik előröl  a fejlesztést egyedi rendszerrel. E probléma elkerülése érdekében előre tisztázni kell az igényeket: időt és pénzt is meg tudunk spórolni.

A fenti három tartalomkezelő rendszer kimerítő összehasonlítását ide kattintva elolvashatja Partnerünk blogjában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .